Vastuullisuus

Vastuullisuus kuuluu päivittäiseen työhömme

 

Cityconilla on velvollisuus ja mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti ihmisiin, yhteisöihin ja ympäristöön. Uskomme, että toimimalla vastuullisesti luomme arvoa pitkällä aikavälillä. Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassamme.

Citycon on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kiinteistökantamme tulee olemaan 100-prosenttisesti energiatehokas ja toimii uusiutuvalla energialla. Kaikki toimitilamme tulevat olemaan ympäristösertifioituja ja niihin pääsee helposti niin julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä, jalan kuin sähköajoneuvoillakin.

TAVOITTEENA HIILINEUTRAALIT KAUPPAKESKUKSET 2030
 
Me Triossa uskomme, että vastuullisuus rakentuu oikeista teoista. 

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että energian- ja vedenkulutuksemme vähenisi. Seuraamme kiinteistön energian- ja vedenkulutusta ja teemme pikaisia korjausliikkeitä näihin havaintoihin perustuen. Kun teemme rakennuksessa tarvittavia korjaustoimenpiteitä, otamme aina huomioon mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamiseen.

Kaikki Triossa käyttämämme sähkö on vihreää sähköä. Osan käyttämästämme energiasta pystymme tuottamaan itse, katollemme asennetuilla aurinkopaneeleilla. Katolle asennetut 323 aurinkopaneelia tuottavat noin 100 MWh sähköä vuodessa ja tämä energia hyödynnetään muun muassa hissien ja liukuportaiden pyörittämiseen sekä yleisten alueiden valaistukseen.

Trion kattopäällysteenä on Noxite®-bitumikatteeksi, joka poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia. Auringon UV-säteily aktivoi katon pintasirotteessa olevan titaanioksidin, joka muuttaa typenoksidit nitraatiksi. Se taas huuhtoutuu sadeveden mukana katolta pois. Vaalean kattomateriaalin ansiosta myös aurinkopaneelit toimivat katolla paremmin.

Triolle on myönnetty BREEAM In-Use -ympäristösertifiointi Very Good -tasolla. Sertifiointi koskee sekä keskuksen teknisiä ominaisuuksia että ylläpitoa. BREEAM In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja terveellisempien tilojen kehittämiseen.

Trion katolla on mehiläispesä, jossa asuu noin 20 000 mehiläistä. Pölyttävät hyönteiset ovat elintärkeitä ihmisille, sillä ne pölyttävät suurimman osan maailman kasveista. Näin maailmassa riittää ravintoa sekä hyötykasveista että metsämarjoista. Samalla mehiläiset huolehtivat ympäristön monimuotoisuudesta ja tuottavat monia hyödykkeitä, kuten lääketeollisuuden raaka-aineita ja hunajaa. Trion mehiläisten tuottamaa omaa hunajaa voi maistella kauppakeskuksen kahviloissa.


Strategiamme perustuu pitkäaikaisten vastuullisuuslupauksiemme kuuteen prioriteettialueeseen

Hiilineutraalius

Citycon saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä

Yhteisönsä keskus
Citycon tuo ihmiset yhteen

Luonnonvarojen kestävä käyttö
Citycon suojelee luonnon monimuotoisuutta koko toiminnassaan

Kestävä arvoketju
Citycon edistää kestävää kehitystä yhdessä sidosryhmiensä kanssa

Kestävä liikenne 
Citycon edistää kestävää liikennettä keskuksissaan

Erinomainen käytännön toteutus
Citycon jatkaa läpinäkyviä ja luotettavia vastuullisuustoimia

Lue lisää: https://www.citycon.com/fi/vastuullisuus/vastuullisuus-cityconilla